utorok 24. mája 2011

Test na alkohol

Predpokladám, že ani jedna z Vás by nechcela mať na svojej svadbe starejšieho, ktorý je už o desiatej večer tak „spoločensky unavený“, že spí na šatni na stoličkách a jeho chrápanie počuť až na chodbu...
Alebo kameramana, ktorému už po večeri vypadáva kamera z ruky a je taký „veselý“, že všetky baby od 16 do 60 rokov sa pred ním schovávajú, lebo každú chce vytancovať ale jeho znalosti zo spoločenských tancov sa rovnajú znalostiam domorodca z brazílskeho pralesa...
Asi ani takého speváka zo skupiny by ste nechceli mať, ktorý už po prvom tanci – samozrejme dostatočne posilnený alkoholom – dokáže zaspievať všetky slovenské ľudové pesničky aj po maďarsky či naopak...
Ako sa takýmto trápnym situáciám vyhnúť?
Hneď pri prvom – vlastne ešte nezáväznom stretnutí – sa ich opýtajte, že aký alkohol budú piť, či nemajú náhodou nejaké zvláštne požiadavky. Správna odpoveď by mala byť: „Ďakujem, ja si len pripijem na zdravie mladomanželom, však ja sa tam neidem opíjať a zabávať sa, ale pracovať!“
Ak Vám dotyčný na túto otázku začne vyprávať o chutiach a prednostiach krásneho barikovaného červeného vína v dubových sudoch alebo vymenuje podľa tajného receptu všetkých 25 byliniek, ktoré obsahuje Becherovka a ešte pridá, že stačí aj pollitrovka, netreba sedemdecovku, rýchlo sa s ním rozlúčte a hľadajte si niekoho iného!

streda 18. mája 2011

Prípravy bez stresu


Organizovanie vlastnej svadby je nielen náročné, ale - hlavne pre nevestu - občas poriadne stresujúce. Preto navrhujem vyskúšať aspoň niektorý z nasledovných tipov.
Babská jazda - Ak si myslíte že už nevládzete a točí sa vám hlava z množstva úloh, dajte si pauzu a s kamarátkami si spravte pohodový večer. Dajte si pohár vína, porozprávajte sa a určite príde aj niekoľko dobrých nápadov, ktoré vám môžu byť užitočné v prípravách.
Sústreďte sa na dôležité veci - Venujte sa naraz iba jednej problematike. Neriešte naraz svadobné šaty, aj kvety a zákusky. Všetko si dopredu naplánujte. Na prvé miesta dajte najdôležitejšie úlohy, ako napr. rezervácia miesta svadby – vyskúšajte vo dvojici kuchyňu vo vybranej reštaurácii. Netreba zbierať množstvo ponúk, pretože potom sa neviete rozhodnúť ktorú si vybrať na váš veľký deň.
Dajte sa do práce čím skôr - Nedostatok času spôsobuje najväčší stres. Ak začnete s prípravou už rok dopredu, určite nájdete to vysnívané miesto a získate najlepších dodávateľov. Radšej začnite skôr, aby ste stihli všetko vybaviť.
Dbajte o svoje zdravie - Pred svadbou je dôležité, aby ste sa lepšie starali aj o seba: zdravá výživa, viac pohybu na čerstvom vzduchu, to všetko prispeje k tomu aby ste sa dostali do formy na veľký deň a vaša pleť a vlasy vyzerali zdravšie.
Ak ste skutočne náročná, nevynechajte vynikajúci relax v niektorom wellness hoteli.
Prajem vám príjemné a bezstresové svadobné prípravy!

Klikárka

Veľká časť našich zákazníkov sa k nám dostane cez našu web-stránku, je to ako vstupná brána, je to to prvé, čo naši zákazníci uvidia. Snažíme sa, aby Vás to hneď upútalo, aby ste našli všetky potrebné informácie, ktoré hľadáte, aby tie informácie boli stručne a prehľadne usporiadané... Snažíme sa k Vám dostať čo najbližšie, prezradiť niečo aj o našej robote, ukázať Vám niektoré naše referencie, fotky z našich akcií – aby ste ešte pred prvým osobným kontaktom s nami vedeli, že „do čoho idete“. Či sa nám to darí, alebo nie, najlepšie viete posúdiť Vy, naši zákazníci. :o)

Návštevnosť našich stránok každým týždňom, mesiacom stúpa – čo nás naozaj veľmi teší. Denná návštevnosť sa teraz pohybuje okolo 150 - 250, mesačná 4 – 6.000 návštevníkov. Medzi nimi sú aj takí návštevníci, ktorí sa k nám pravidelne vracajú.

Je samozrejmé, že aj nás zaujíma Váš názor, preto v určitých časových intervaloch dávame  na našu stránku anketu s rôznymi otázkami. Tieto ankety ponechávame dlhšiu dobu na stránke, aby sme mali čo najviac odpovedí, aby výsledok bol naozaj reprezentatívny. Výsledky týchto ankiet potom vyhodnotíme. Vďaka nástrojom, ktoré sú prístupné k našej web-stránke môžeme aj my zistiť niečo o návštevníkoch a o hlasujúcich.

Práve tu sme natrafili na jednu zaujímavosť: máme jednu „klikárku“, ktorá sa pravidelne vracia na naše stránky ( vidím jej IP adresu, aj to, že z ktorého mesta je... ) a kliká v ankete o výstave tak, aby výsledok ankety bol pre nás čo najhorší.

Touto cestou ju pozdravujem :o)

Ako sme sa prerátali

Tak sa to podarilo: uskutočnila sa svadobná výstava „Svadba A-Z“. Po dlhých týždňoch, mesiacoch prípravy.

Už ani neviem, kto to bol, voľakto na javisku povedal, že táto výstava je ako malé dieťa, má ešte svoje detské choroby, ale dôležité je, že sa konečne narodilo. Teraz už je to len na nás, ale aj na Vás návštevníkov, že ako ho vychováme a vyliečime z tých detských chorôb.

Nápad – ktorý sa zapáčil aj predstaviteľom Agrokomplexu - sa zrodil v našej agentúre. Od nápadu ale bola veľmi dlhá cesta k otvoreniu brán výstavy. Bolo potrebné osloviť potencionálnych vystavovateľov, presvedčiť ich, aby prišli prezentovať svoje služby na túto výstavu – aj keď je to len prvý ročník, zabezpečiť, upraviť priestory, naplánovať celý priebeh výstavy... Bolo potrebné dať dokopy sprievodný program, aby bol zaujímavý, pútavý.
Priznám sa úprimne, s malou dušičkou sme stáli v sobotu 13. februára o 10.00 v našom stánku a čakali na prvých návštevníkov – však vonku bola fujavica, cesty v okolí Nitry boli zafúkané, niektorí účinkujúci nám volali, že kvôli počasiu budú meškať...  Napriek tomu všetkému však môžem povedať, že hlavne aj vďaka veľmi konštruktívnemu prístupu Agrokomplexu – dovoľte mi spomenúť manažérku výstavy, pani Pasulkášovú, ktorej aj touto cestou ďakujeme za výbornú spoluprácu :o) – prvý ročník výstavy sa nám naozaj veľmi vydaril, návštevnosť bola výborná, bola nad naše očakávania...

Nie, neviem to na základe počtu predaných vstupeniek. Neviem to ani na základe celý deň plných chodieb medzi výstavnými stánkami, ani na základe stále plného hľadiska...
Že z čoho to viem?

V našom stánku sme mali veľkú, 112 cm vysokú čokoládovú fontánu s 10 kg fajnovej belgickej mliečnej čokolády. Na stole v okolí fontány sme mali na táckach pripravené kúsky ovocia pre návštevníkov s obrovským množstvom napichovadiel, aby ich mohli namáčať do čokolády. Mali sme všetkého ( kúsky ovocia, napichovadlá, servítky ) dosť – teda aspoň sme si to na začiatku mysleli. Už okolo obeda sa nám však nebezpečne minuli servítky – nič sa nestalo, kúpili sme v neďalekom obchode. Problém nastal, keď sa minuli aj napichovadlá, ktoré sme ale v obchode nablízko nedostali... Nič iné nám nakoniec nezostalo, museli sme odstaviť fontánu. Všetkým, ktorí nemohli ochutnať čokoládu sa touto cestou ospravedlňujeme, sľubujeme, že na budúci rok budeme mať pripravený celý kartón napichovadiel. :o)

Takže pre nás meradlom návštevnosti bol počet minutých napichovadiel a na základe tohto počtu sme boli naozaj veľmi spokojní... - hlavne, keď si zoberieme, že nie každý návštevník ochutnal čokoládu z fontány...

Začíname

Citát z Wikipédie:

Weblog ( stiahnutím anglického web log – zhruba: webový denník ) alebo skrátene a neformálnejšie blog je webová aplikácia obsahujúca chronologicky zoradené príspevky. Autor sa nazýva blogger (niektorí ľudia píšu len jedno g alebo slovenský výraz blogér), spoločenstvo blogov a ich vzájomných vzťahov blogosféra.
- Blog je nekonvenčným zdrojom informácie...
- Blog sa môže stať cenným zdrojom noviniek, trendov, postojov, nielen pre čitateľov blogu...“

Tak sme sa rozhodli, že aj my vstúpime do tejto komunity.
Od dnešného dňa v sekcii „BLOG“ na našich stránkach budete môcť čítať naše „chronologicky zoradené príspevky“ – niekedy to budú veci všeobecné, inokedy Vám opíšeme konkrétne situácie, s ktorými sme sa stretli na našich akciách. Porozprávame Vám aj veselé príbehy, ktoré Vy nemáte možnosť vidieť a prežívať, ktoré sa odohrávajú v „zákulisí“, ale tak isto patria k Vášmu svadobnému dňu. Budeme sa snažiť Vám aj poradiť, ako sa vyvarovať niektorým – niekedy až nepríjemným – situáciám.

Dúfame, že aj ten náš blog bude pre Vás cenným zdrojom informácií...
My Vám k tomu prajeme príjemné čítanie!