streda 15. februára 2017

Úprava obočia

Správne upravené obočie dokáže zvýrazniť oči, opticky zúžiť tvár či dokonca ubrať niekoľko rokov. Poďme sa teda spoločne pozrieť nato, ako dostať aj to vaše obočie do formy.

1. Ostrihať
Ak máte husté chĺpky, ktoré nedržia svoj tvar a padajú dole, skúste ich pristrihnúť manikúrovými nožničkami. Chĺpky vyčešte kefkou na obočie alebo starou zubnou kefkou smerom dohora a každý chĺpok, ktorý prevyšuje líniu obočia skráťte. Chĺpky následne sčešeme naspäť a začíname s vytrhávaním.

2. Aký tvar zvoliť?
Na určenie toho správneho tvaru obočia si pomôžeme ceruzkou. Tú priložíme k nosu tak, aby viedla pozdĺž nosa smerom hore. Tam kde sa ceruzka pretne s obočím by mal byť jeho začiatok. Koniec nájdeme na spojnici krídla nosa a kútika oka. Pozor dávajte aj na medzeru medzi obočím, tá by nemala byť väčšia ako dva a pol centimetra a nie menšia ako šírka jedného prsta.

3. Trháme
S vytrhávaním obočia začíname od konca smerom do stredu. Aby ste nepôsobili umelo, zachovávajte prirodzený tvar vášho obočia a nesnažte sa z neho nasilu tvarovať obočie aké má kamarátka alebo vyzeralo dobre v časopise. Aby trhanie bolelo čo najmenej, pokožku vypnite prstami a chĺpky trhajte v smere rastu a dohora. Začervenanú pokožku schladíme kúskom ľadu.

4. Dokresliť
Keby sme sa chystali do práce, tu by sme mohli skončiť, no my máme pred sebou svadbu a tá si vyžaduje dokonale upravené obočie. Pomôžeme si teda jemným dokreslením drobných nedokonalostí nášho obočia. Jednou z najdôležitejších vecí je zvoliť tú správnu farbu. Tá by pri tmavých vlasoch mala byť o odtieň svetlejšia a naopak pri svetlých vlasoch o odtieň tmavšia.

• Ceruzka
Pomocou ceruzky podčiarkneme a dotvarujeme obočie. Pre prirodzenejší vzhľad nezačínajte kresliť od začiatku obočia ale až o kúsok ďalej. Nakoniec obočie prečešeme kefkou, aby sme zjemnili tón ceruzky.

• Tieň na obočie
Celé obočie prejdeme tieňom. Používame šikmo rezaný štetec a postupujeme od najtenšej časti obočia k tej najhrubšej.

• Svetlá ceruzka
Pomocou svetlej ceruzky ohraničíme obočie zospodu a zhora, bude potom pôsobiť uhladenejšie a presnejšie. Ceruzku nakoniec rozotrieme do stratena.

• Gél na obočie
Na záver ešte obočie prečešeme a podľa chuti zafixujeme priesvitným gélom na obočie.
A je to, ďalšia položka zo zoznamu svadobných príprav je vyškrtnutá!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára