utorok 6. októbra 2015

Svadba na druhý pokus

Každá žena sníva o krásnom princovi s ktorým prežije v láske a vernosti celý život. Čo ak nám ale na prvý raz to šťastie nevyjde a my musíme hľadať lásku na druhý pokus? Ak si myslíte, že druhá svadba je už len tak “na oko“, mýlite sa. Aj druhú svadbu si môžete spraviť presne podľa vašich snov a predstáv. Dokonca máte oproti prvej jednu veľkú výhodu: Môžete opraviť všetko to, čo sa vám na prvej svadbe nepodarilo, či dopriať si to, čo ste pri prvej nemohli mať. Takže hor sa do plánovania.

Výber svadobných šiat
Do manželstva po druhý raz vstupujeme oveľa opatrnejšie, omnoho viac sa bojíme ďalšieho sklamania. Už ste si veľmi dobre premysleli či je vaša láska dostatočne silná aby vydržala všetky úskalia manželstva a rodinného života. Pri výbere svadobných šiat vám už nejde o to šokovať, chcete vyzerať proste len pekne, elegantne a štýlovo. Určite nič nepokazíte jemnými ružovými či bledomodrými odtieňmi. Podľa svadobnej etikety by ste na svojej druhej svadbe mali mať trojštvrťové šaty, ale ani dĺžka “až po zem“ nie je úplne tabu. Aj tu ale platí to, že je to vaša svadba, preto ak chcete mať biele tortové šaty aj na svojej druhej svadbe, zabudnite nato, čo povedia ľudia a oblečte sa tak aby ste sa páčili sama sebe. Veď ani hollywoodske hviezdy nehľadia na žiadnu etiketu.

Svadba v kostole?
Ak sa chcete aj na druhý pokus vydávať v kostole s najväčšou pravdepodobnosťou to už nebude možné. „Čo Boh spojil, človek nech nerozlučuje“, nie je len fráza. Pred Bohom sa naozaj rozviesť nemôžete. Vo výnimočných prípadoch ako je vážna choroba alebo neplodnosť partnera, o ktorej ste nevedeli, je možné manželstvo anulovať, aj to len so súhlasom samotného Ríma.

Svadobné dary
Platí pravidlo, že keď vás pozvú na svadbu patrí sa priniesť svadobný dar. Ale ak je to už vaša druhá svadba nepočítajte s tým, že dostanete toľko darov ako pri svadbe prvej. Svadobné dary sa totižto okrem toho že sa to patrí dávajú aj preto, aby novomanželom pomohli do začiatku ich spoločnej domácnosti, ktorú vy už ale určite zariadenú máte.

Ako to bude s deťmi

Ak máte už dospelejšie deti je dôležité sa s nimi porozprávať a poznať ich názor na vašu svadbu, tieto radostné chvíle chcete určite prežívať spolu s nimi. Naopak mladšie deti budú veľmi šťastné keď ich zapojíte do organizácie. Deti ťažko znášajú fakt, že nie sú stredobodom pozornosti, preto im zadajte nejaké úlohy aby sa cítili potrebné a dôležité. Menšie deti môžu roznášať nakrájanú tortu hosťom alebo dať do vázy kytice, ktoré dostanete, tie väčšie zase môžu mať na starosti ponúkanie hostí či nalievanie prípitkov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára