štvrtok 16. októbra 2014

Originálne námety na svadobné fotografie

Snáď nie je dôležitejšej vedľajšej postavy na svadbe ako dobrý fotograf. Môžete za to „naj“ považovať výber šiat, kytice, jedál, kapely... Ale len ten najlepší fotograf dokáže aj tie najhoršie situácie a „faux-pasy“ zachytiť tak, aby zožali úspech. Okrem toho, že tento človek sprevádza svadobčanov celým výnimočným dňom aj nocou, jeho najhlavnejšou úlohou bude okrem kytičiek a detičiek fotiť aj mladomanželov. Tí získajú spomienky, ktoré budú zdobiť ich fotoalbumy, steny v podobe obrazov a najnovšie aj sociálne siete či súkromné profily. A kto by nechcel, aby práve tie jeho fotky boli najkrajšie a zožali veľký úspech?

Ak teda patríte k jedným z tých párov, ktoré milujú romantiku a originalitu, prinášame vám pár inšpirácií.

Svadobné fotografie nie sú iba o neveste a ženíchovi. Sú to aj ľudia, ktorí mladomanželov sprevádzajú životom a zohrávajú tu významnú rolu. Slovensko je plné kopcov, hôr a krásnej prírody. Bolo by hlúpe nevyužiť túto skutočnosť na unikátny panoramatický záber, pre ktorý iní cestujú do našej malej krajinky tisícky kilometrov. Tento posledný výstup je krásna rozlúčka so slobodou. Zábava, ktorú zaručuje štveranie na vrchol v svadobných šatách, musí byť nezabudnuteľná!
To isté, čo platí pre dámy, sa týka aj pánov. Ak sa ukazuje pekné počasie, prečo to nevyužiť? Fotografie v exteriéri boli, sú a stále budú „in“. Žiadne interiérové efekty, ale šikovnosť prírody.

Skrášliť svadobnú fotografiu nemusí len pekné okolie. Ak sa svadby zúčastnia aj deti, urobte si zo spoločného fotenia zábavu. Potešíte tým nielen seba, ale aj ich.

Dnešné svadobné šaty majú v sebe pompéznosť, ktorú v istých prípadoch môžete využiť viac ako kreatívne. Niet pochýb o tom, že vytvoriť srdce zo spodnej časti šiat dá zabrať, ale výsledný romantický efekt za to nebezpečné ležanie v zelenej tráve iste stojí.

Zadovážili ste si s priateľom psíka a stal sa súčasťou vášho vzťahu? Potom iste nesmie chýbať ani na svadbe. Zapíšte ho do vášho života aspoň takouto fotkou, pri ktorej oko diváka iste pookreje. Táto fotografia s labkou vystihuje súdržnosť a vernosť bok po boku.

Svet svadobného fotenia neobišiel ani selfie trend či tzv. „zrkadlovky“. Takýto štýl fotenia však nemožno neoceniť a neviditeľnosť fotoaparátu sa cení. Navyše, nielenže sa všetci zmestíte do záberu, ale môžete svoj dokonalý zjav sledovať priamo v zrkadle. Na nezaplatenie!

Viete, k akej udalosti patrí tento výjav? Slečny družičky so zavretými očami v očakávaní prvýkrát uvidia nevestu. Zachytenie tohto momentu vám bude zdvíhať sebavedomie zakaždým, keď prídete domov nie práve v tej najlepšej forme. Odporúčame zavesiť nad zrkadlo a kochať sa dlhé minúty! Úsmev zaručený.

Váš prvý tanec nemusí byť bezpodmienečne zachytený z profilu alebo z klasickej pozície spredu. Čím zaujímavejší uhol, tým lepšie. A pri troche šťastia môžete vašich pozorovateľov usporiadať do tvaru srdca  a tým ešte viac podtrhnúť originálny romantický dojem.

Keď sme sa už pristavili pri tvare srdca, využite ešte trošku vašich blízkych! Takáto fotografia nemusí byť iba metaforou, pretože v srdciach týchto ľudí naozaj ste!

Jeden z najemotívnejších okamihov, ktoré môže váš fotograf zachytiť... Budúci manželia si navzájom vymenili svoje manželské sľuby a čítajú si ich ešte pred obradom. K tejto fotografii treba naozaj otvorenú myseľ a nebáť sa prejaviť city.

Na záver môžete svoju svadbu spestriť aj hravou formou. Scrabble je hra, ktorá nenamáha len mozgové závity, ale dokáže aj príjemne prekvapiť zrakové ústrojenstvo! Prečo teda nevytvoriť všetky menovky v zasadacom poriadku týmto spôsobom? Odporúčame samozrejme tieto písmenka zabezpečiť proti pohybu, aby nedošlo k možných nezhodám.

To je iba niekoľko nápadov, ktorými sa môžete odlíšiť od obyčajných a klasických fotografií. Postačí len podpora partnera, účastníkov svadby a skvelého fotografa, ktorý bude zdieľať vaše idey.

Prajeme veľa krásnych záberov a ešte krajšie zážitky!


Foto: wedding-entourage-photo-ideas

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára