streda 9. novembra 2016

Ovocná kytica

Ku každej svadbe neodmysliteľne patrí kvetinová výzdoba. Ale aké kvety zvoliť? Do akej farby kytice ladiť? Hodia sa do kytice ľalie? A čo chryzantémy? Ak aj vás napadajú tieto a ďalšie otázky ohľadom svadobnej kytice a kvetinovej výzdoby, nezúfajte, dovoľte aby som vám predstavila novinku, ovocnú kyticu. Ako už názov vypovedá, je to kytica tvorená z ovocia alebo zeleniny, ktoré sú navzájom poukladané a naaranžované tak, aby vytvárali dojem kytice. Máte teda vyriešenú tak výzdobu, ako aj občerstvenie, teda aspoň časť z neho.
Ovocie môže byť obalené v cukre alebo čokoláde, čím docielite ešte rozmanitejší výsledok. Tento originálny dekoračný, milý a chutný prvok určite zaujme nejedného svadobčana.

Hovoríte, že v zime to nejde? Opak je pravdou aj zimná ovocná kytica má svoje čaro. Napriek tomu, že v lete je ponuka čerstvého ovocia a zeleniny pestrejšia, nájdu sa aj zimné plody, ktoré kytici dodajú šarm a eleganciu. Využiť môžete napríklad tekvicu, jablká, hrušky, ananás, mandarínky, ľadový šalát či pažítku.
Ak sa na to necítite, kyticu si môžete dať zhotoviť v niektorej špecializovanej agentúre (  napr. http://www.chutnekytice.sk/Svadby ).
Ale môžete to skúsiť aj doma. Asi najťažšou vecou bude zohnať potrebné suroviny, samotná výroba je už potom hračka. Na internete nájdete množstvo videí na túto tematiku, my sme pre vás vybrali jedno, ktoré je rýchle, stručné a jednoduché.

Pozrite si napr. toto video: https://www.youtube.com/watch?v=CbkblO3tRGI

Menšou nevýhodou ovocných kytíc by mohla byť ich trvanlivosť, odborníci na tieto pochúťky totiž tvrdia, že v ideálnych podmienkach, teda v chlade, kytica vydrží 24 hodín, v tých bežných je to len okolo 8 hodín. Keď však ku kytici pridáte čokoládovú fontánu, do ktorej si hostia budú môcť sladučké ovocie namáčať, o zvyšky nemusíte mať starosť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára