pondelok 13. júla 2015

Svadobné hry

V minulom článku sme vám popísali čo všetko obnáša úloha starejšieho. Ak ste sa teda rozhodli mať starejšieho na svojej svadbe, spýtajte sa ho aj na svadobné hry, ktoré dokážu oživiť každú svadbu. Kľudne si môžete vybrať tie, ktoré sa vám budú zdať najzaujímavejšie alebo na vás proste zapôsobia. Dovoľte teda, aby som vám prestavila pár inšpirácii, ktoré z vašej svadobnej hostiny urobia nezabudnuteľnú zábavu.
Keďže svadba je hlavne o zábave a tancovaní začneme v znamení tancov.

Stoličkový tanec
Táto hra je osvedčenou klasikou už u detí v škôlke.  Myslím, že v dobrej nálade na svadbe si na toto obdobie každý rád zaspomína. Do kruhu sa poukladajú stoličky, pričom na každej z nich sedí jeden “hráč”. Po zapnutí hudby sa všetci postavia a začnú tancovať. Počas toho DJ alebo vopred určený človek „ukradne“ jednu stoličku. Keď prestane hrať hudba všetci si musia rýchlo sadnúť a komu sa neujde stolička vypadáva z hry.

Klobúkový tanec
Hra sa odohráva opäť za zvuku príjemnej pesničky, ideálna je taká, ktorá postupne naberá na tempe. Chlapi s klobúkmi na hlavách sa postavia do kruhu a ruky majú vzájomne položené na ramenách. Po spustení hudby si začnú klobúky vymieňať a dávajú pri tom pozor, aby žiaden klobúk nespadol. Tempo sa čím ďalej viac zrýchľuje a spadnutý klobúk znamená vylúčenie z hry.

Balónový tanec
Táto hra je pre zmenu, pre páry. Každej dáme sa na nohu pripevní balónik a hra sa môže začať. Pravidlá sú jednoduché dámy tancujú a úlohou pánov je chrániť balónik svojej tanečnej partnerky a zároveň sa snažiť prasknúť balóniky ostatných tanečných párov.

Manželský tanec
Všetky manželské páry prídu na parket a za jemnej a príjemnej hudby tancujú “slaďáčik“. Starejší postupne vyzýva aby odišli z tanečného parketu páry, ktoré sú spolu menej ako 5, 10, 15,... rokov. Nakoniec na parkete ostane pár, ktorý je spolu najdlhšie a zatancujú si sólo. Verím, že pri tomto tanci sa budú nejednej žene tlačiť slzy do očí.

Hra pre smädných

Ďalej tu máme jednu hru pre tých, ktorý tanec moc nemusia a radšej si posedia pri pohári červeného, bieleho či fľaši dobrej slivovice. Hra sa hrá nasledovne. Starejší zakričí január a všetci narodení v tomto mesiaci prídu aj so svojim pohárikom na tanečný parket. Navzájom si štrngnú a pripijú na svoje zdravie. Následne starejší zakričí február a pripijú si všetky “februárové deti“. Takto pokračujeme až do decembra a ak bude chuť môžeme začať zase od januára. Z bezpečnostných dôvodov však neodporúčam hru opakovať viac ako 3krát.

Zhodnosť a súlad manželov

Mladomanželia si sadnú na parket chrbtom k sebe. Obaja si vyzujú topánky a jednu si navzájom vymenia. Starejší začne klásť otázky a ženích s nevestou odpovedajú zodvihnutím príslušnej topánky. Otázky môžu znieť napríklad takto:
Kto inicioval prvú schôdzku?
Kto bude hlavou rodiny?
Kto sa bude starať o financie?
Kto bude doma vysávať, variť?
Komu to trvá dlhšie v kúpeľni?
Manželský kvíz patrí k veľmi obľúbeným hrám na svadbách. Pobaví nielen mladomanželov, ale aj všetkých svadobčanov. Otázky si môžete vymyslieť akékoľvek, no vynechať by ste mali otázky o bývalých partneroch, táto téma predsa len na vašu svadbu nepatrí.

Hra o hlavu rodiny

Tento rituál ani tak nie je hrou ako zábavnou aktivitou, ktorú môžete uskutočniť pri príchode do sály. Pripravíme si dva rovnaké poldecové poháriky, pričom do jedného nalejeme vodu a do druhého vodku alebo iný biely alkohol, aby sa dal ľahko pomýliť s čistou vodou. Oba poháriky ponúkneme mladomanželom. Ten z nich, ktorý si vyberie pohárik s vodkou bude hlavou rodiny.

Balónová pošta
Ako poslednú som pre vás vybrala hru na balónovú poštu, ktorá ma veľmi oslovila a ľutujem, že som ju nenašla skôr, aby som ju mohla organizovať aj na svojej svadbe. Na hru budeme potrebovať pohľadnice s adresou mladomanželov, ktoré rozdáme svadobčanom. Na každej pohľadnici bude okrem toho napísaná aj prosba nálezcovi poslať pohľadnicu na uvedenú adresu. Každý svadobčan následne na svoju pohľadnicu napíše nejaký záväzný darček alebo službu, ktorú v prípade nájdenia pohľadnice musí novomanželom splniť. Všetky pohľadnice sa pripevnia na balóniky naplnené héliom a vypustia do neba. Vašou úlohou už bude len čakať, ktorá pohľadnica sa vám vráti a či vám niektorý zo svadobčanov nebude musieť vyplatiť milión eur. :o)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára