pondelok 23. mája 2016

Svadobný rozpočet

Asi všetci vieme, že svadba nie je lacná záležitosť. Aj to je jeden z dôvodov, prečo ju najmä mladí veľakrát odkladajú na neurčito. No viete, koľko vlastne za takú svadbu zaplatíte? Závisí to od mnohých faktorov, najmä však od veľkosti a honosnosti samotnej svadby.
V nasledujúcej tabuľke si môžete prezrieť základné rozmedzie jednotlivých položiek svadobného rozpočtu. Samozrejme, je rozdiel, či svadbu organizujete v Bratislave alebo v Detve.

Nevesta - šaty, topánky, šperky, kozmetika, účes,.. 700-1000€
Ženích - oblek, topánky, manžetové gombíky, iné drobnosti,… 300-500€
Svadobná hostina - práve táto položka je jednou z najdrahších položiek celej svadby. Závisí od typu reštaurácie, miesta či ponúkaného menu 20-50€/osoba
Sobáš - administratívne poplatky, poplatok za kostol, úrad,.. 50-100€
Svadobné obrúčky 300-600€
Kvetinová výzdoba - kytice, zdobenie miestnosti, kostola,... 100-400€
Fotograf - cena sa odvíja od času, na ktorý fotografa potrebujete, množstve úprav na fotkách,... 300-500€
Kameraman 300-400€
Alkohol a nealko 300-500€
Pochutiny - koláče, švédske stoly, výslužky 300-400€
Svadobné tlačoviny - oznámanie, menovky, etikety na víno,... 50-150€

Ak máte záujem, na našej Svadobnej Akadémii máme pre Vás dva konkrétne svadobné rozpočty
, stačí sa zaregistrovať na tejto stránke: Svadobná Akadémia / Porovnanie dvoch svadobných rozpočtov

Rozdeľte sa
Asi ste už prišli nato, že svadba je riadna „pálka“, no uľahčiť situáciu si môžete napríklad rozdelením financovania. Podľa nepísaných pravidiel nevesta a jej rodina platí obrúčku pre ženícha, ubytovanie pre hostí, svadobné oznámenia, kvetinovú výzdobu, svadobnú tortu a koláče. Ženích so svojou rodinou sa zase postarajú o snubný prstienok a obrúčku pre nevestu, alkohol, fotografa a kameramana.
No v praxi funguje celá svadba o dohode dvoch rodín. Takže základom dobre zorganizovanej a finančne čo najmenej náročnej svadby je o čo najlepšej dohode na tom kto vie danú položku zo svadobného rozpočtu zabezpečiť najlacnejšie. V pokoji si preto sadnite obvolajte všetkých známych a „svadbujte v akciových cenách“.

No a v prípade, že ani táto metóda nevyjde tak ako ste si predstavovali, nezúfajte, svadbu máte predsa raz za život, preto si ju treba užiť so všetkým čo k nej patrí. A z tajných zdrojov vám môžem povedať, že to čo do svadby vložíte sa vám takmer celé vráti vo svadobných daroch.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára