sobota 29. novembra 2014

Svadba trochu inak – 4 tipy, ako mať netradičný sobáš

Plánujete svadbu a prerastá vám to cez hlavu? Je toho na vás veľa a každým dňom, ktorým sa približujete k stanovenému dátumu, pribúdajú nové veci, ktoré treba vybaviť? Ste z toho vystrašení, prípadne vás obchádzajú mdloby? Možno to bude tým, že po celkom tradičnej svadbe netúžite a chcete si to niečím okoreniť. Čo myslíte, nie je toto cesta, ktorá vás znovu naštartuje a radosť začne opäť prevládať nad stresom? Ponúkam vám zopár tipov, ako si môžete váš veľký deň ozvláštniť. Vďaka tomu určite neupadne do zabudnutia ani tej najmenší detail.

Zabudnite na klasiku
Klasická vážna hudba vás deprimuje? Nikto nikdy nepovedal, že Mendelsshonov pochod je svadobnou nevyhnutnosťou. Pravdaže, je prvou voľbou väčšiny párov, to však neznamená, že k nim musíte patriť aj vy.
Ak sa nebojíte nových a netradičných vecí, zmeňte svadobný repertoár a stavte na kreativitu. Chcete v kostole kráčať za zvukov vašej obľúbenej skladby? V tom prípade neváhajte a skúste sa s oddávajúcim dohodnúť. Veríme, že ak je čo len trošku prajný a vie, čo sú skutočné priority, teda šťastie snúbencov, bude prístupný dohodám.
Ale opatrne, aby ste to s výberom skladby neprepískli, Metallica už môže byť pre niekoho príliš.

Netradičný nástroj = neopakovateľná atmosféra
Čo tak mať na vlastnej svadbe harfistku? Dobrý nápad? Voľba netradičného miesta, kde sa svadobný obrad či hostina odohrajú, je dnes už prirodzená, no medze sa nekladú ani pri výbere hudobnému sprievodu.
Ak máte oklieštený rozpočet, skúste navštíviť miestnu umeleckú školu, tam je talentov požehnane a radi vám zahrajú aj za misu svadobných koláčov.

Darujte dary
Už dopredu sa trápite, čo budete robiť s troma mixérmi, nepraktickými vázami či inými predmetmi, ktorými vás svadobní hostia doslova zasypú? Áno, mnoho rodín to čoraz viac rieši finančnými darmi, s ktorými môžu novomanželia naložiť podľa ľubovôle, avšak zaujímavá je aj možnosť pomôcť iným, menej šťastným. Ak dostanete duplikáty, venujte ich. Svadobní hostia sa iste neurazia alebo im o tom nemusíte povedať.

Vaša svadba na Facebooku
Kto už dnes nemá profil na sociálnej sieti? Prečo by tam teda nemohla byť aj vaša svadba?
Pridávať tam môžete všetko – informácie o tom, ako prebiehajú predsvadobné prípravy, akú výzdobu budete mať, kde sa bude konať hostina. Skrátka všetko podstatné. Môžete tam zverejniť aj oficiálnu pozvánku s priloženou mapkou, kde sa uskutoční obrad.
Pravdaže, doplníte to množstvom fotografií zo samotnej svadby, navyše tu môžete prijímať aj gratulácie a jednoduchšie na ne odpisovať. Podaktorí vám možno dobre poradia, iných zase inšpirujete. Aj hostia sa takto ľahšie skontaktujú medzi sebou a je pravdepodobné, že takto sa lepšie dohodnú na nejakom hromadnom darčeku pre vás. Prípadne sa dočítajú, po čom naozaj túžite a kam by mali presmerovať peniaze určené na dar.
Originalite sa tu hranice zaiste nekladú, je to predsa vysnený deň. Ak to beriete vážne a vydávať/ženiť sa chcete len raz za život, všetko by malo byť tak, aby bola konečným výsledkom vaša spokojnosť.
Hoci je to len jeden deň, je to ten s veľkým D.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára