pondelok 22. júna 2015

Manželské šťastie

Miestnosť vyzdobená bielymi ružami, chryzantémami, nádhernými rozkvitnutými ľaliami, či nevinnými margarétkami. Prázdna ulička, posypaná lupienkami ruží, pripravená na vašu ladnú chôdzu v krásnych šatách a jemných bielych topánkach k tomu vyvolenému. Všetky pohľady sa upierajú na váš krásny účes a dokonalý makeup. Za tónov krásnej hudby  kráčate naproti svojmu šťastiu “až dokým vás smrť nerozdelí “. Túto dokonalú chvíľu vám nič nedokáže pokaziť, všetko je presne tak ako ste si to predstavovali, je to váš dokonalý deň, vaša svadba.


Čarovné slovíčko áno, vyslovené z lásky tomu najvzácnejšiemu človeku, tomu človeku, ktorého nadovšetko milujete a s ktorým prežijete celý život. Vo vzájomnej úcte, láske a šťastí si budete pomáhať prekonávať všetky prekážky, ktoré vám život prinesie. Spoločne budete spomínať na vašu svadbu , na to ako sa kto opil, aký trapas s stal či kto na parkete pri tancovaní spadol.

Občas vám váš manžel pôjde na nervy a najradšej by ste mu “vyškriabali oči“, no vzápätí sa na vás usmeje a vám dôjde, že aj napriek všetkým hádkam a nezhodám ho milujete a nevymenili by ste ho za nikoho na svete. Zistíte, že ste tá najšťastnejšia žena na svete a po boku toho milujúceho muža sa cítite dokonalá a výnimočná, že vďaka tomu mužovi máte všetko po čom ste kedy túžili. Je krásne keď viete, že doma vás niekto čaká, že sa máte ku komu vracať, že po ťažkom dni v práci sa môžete k niekomu pritúliť a v jeho náručí zabudnúť na všetky starosti všedného dňa. Užívať si len jeho vôňu, jeho jemné dotyky, jeho lásku...

Nedávno som bola v obchode na bežný nákup do domácnosti a medzi regálmi som uvidela starší manželský pár. Pán, sám o paličke, podopieral svoju manželku a pomáhal jej s chôdzou. Vtom sa zastavili pred regálom s čokoládou, pán vzal jednu z nich a podal ju svojej pani so slovami: “Ďakujem, že ťa mám “.

Tak toto je ozajstné manželské šťastie...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára